Hair Glaze Vs. Hårglans: Hva er forskjellene?

Hvis du noen gang har fått håret ditt farget i livet ditt, er det sannsynlig at du også har hatt en hårglasur eller glans. Disse behandlingene er så like at folk ofte bruker dem om hverandre. Selv om begge disse er midlertidige behandlinger som blekner av seg selv, er det faktisk forskjeller mellom hårglasur og hårglans som betyr noe avhengig av effekten du vil oppnå.

Hva er en hårglasur?

Både glans og glasur er midlertidige behandlinger som blekner over tid, men forskjellen ligger i hvor lang tid de varer på håret. Enten du bruker en hårfarge eller klar, vil de vare i to uker, maksimalt to, hvis du ikke vasker håret ditt for ofte.

Hårglasurer sitter på toppen av håret og dekker håret med glans og semi-permanent farge. Uten ammoniakk eller peroksid fungerer det som et lag polsk som ligner en dyp kondisjoneringsbehandling. Dette betyr også at den inneholder flyaways og reduserer krus i prosessen.

Hårglasurer kan sikkert gjøres i salongen, men fordi disse behandlingene er mer avslappede og kan gjøres hjemme. Hårpleieselskaper fra Living Proof til Oribe tilbyr glasurer som du kan kjøpe online.

Hva er en hårglans?

En hårglans er mer permanent og oftere en tjeneste som utføres av en profesjonell i en salong. Det trenger inn i hårets neglebånd og varer alt fra 2-4 uker, avhengig av hvor ofte du vasker. Faktisk, hvis stylisten din gir deg en glans du ikke liker, kan du prøve å vaske håret et par ganger med sjampo eller til og med Dawn -såpe.

Glansene gir også glans til håret, men de justerer også tonen for å forhindre at nylig tilsatt hårfarge blir kjedelig. De kan tilpasses for å forbedre naturlige toner, dempe lyse eller messingtoner, blande mykt hår og skape den hellige gral: den perfekte blond nyansen.

Som en glasur, har hårglansene form av en behandling eller maske som påføres håret, men deretter skylles ut etter en stund. Dessverre markedsfører hårpleieselskaper ofte glasurer som glans, men de avgjørende forskjellene ligger i bruken av kjemikalier som peroksid, som bare finnes i glosser.

Hair Glaze Vs. Hårglans

Mens tidsrammen for hårglasur og hårglans er forskjellig, er begge semi-permanente behandlinger som fremmer sunt hår. Det eneste som betyr noe er at du tar hensyn til resultatene du leter etter og hvor lenge du trenger dem til å vare. De er enda en del av skjønnhetsrutinen din som det lønner seg å forstå fullt ut.

Forskjellene mellom hårglasur og hårglans er vist nedenfor i en lett forståelig hårglasur vs hårglans sammenligningstabell.

Hårglasur

Hårglans

Varer 1-2 uker Varer 3-4 uker
Strøk hårskaft Penetrerer neglebåndet
Fri for ammoniakk + peroksid Inneholder peroksid
Tilfører glans Justerer tone + gir glans
Kan gjøres hjemme Vanligvis bare gjort på en salong

Totalt sett kan forskjellene mellom de to være minimale, men de er viktige forskjeller som betyr noe, for eksempel hvor lenge du vil at behandlingen skal vare, og om du vil ha muligheten til å gjøre det hjemme. Uansett lover både hårglass og glans å levere sunn glans mellom høydepunktene eller gi den friske fargen et stort løft.

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave