Demi vs Semi Permanent hårfarge: Kjenn forskjellene

Du har sikkert hørt om permanent hårfarge før, og sannsynligvis ble fanget i mellom demi vs semi-permanent hårfarge. Vel, permanent hårfarge er akkurat slik det beskrives: permanent. Den er fylt med en rekke ingredienser som faktisk trenger inn i hårets neglebånd og endrer den generelle fargen på et permanent nivå.

Det kan ikke vaskes ut og vil forandre ditt naturlige pigment helt. Permanent hårfarge bør bare brukes for de som er helt sikre på endringer i hårfarge og ønsker noe som kommer til å vare på ubestemt tid, til de selvfølgelig trenger røttene sine.

Hvis du tenker på å farge håret ditt og du aldri har gjort det før, har du sannsynligvis masse spørsmål. Et av de mest bekymrende spørsmålene gjelder sannsynligvis hvilken type produkt som skal brukes og hvilken effekt det vil ha på håret ditt; og siden det er noen forskjellige alternativer når det gjelder hårfarging, kan dette være et vanskelig spørsmål å svare på.

Imidlertid er det to andre typer hårfargebehandlinger som det ikke snakkes om så ofte. Disse to teknikkene inkluderer demi-permanent hårfarge og semi-permanent hårfarge.

Demi-permanent hårfarge

For å begynne å lære om forskjellen mellom demi-permanent og semi-permanent, la oss snakke om demi-permanent hårfarging først.

Demi-permanent hårfarge bør brukes for de som er ute etter en mer drastisk endring i hårfargen, men de vil ikke sitte igjen med permanent farge eller noen av de andre ekle bivirkningene som kan skyldes permanent hårfarge (inkludert mindre sunne eller tørkede maner).

Det finnes fremdeles ingen ammoniakk i demi-permanent hårfarge, men det er en liten mengde peroksid som finnes inne i disse produktene. Med tilsetning av denne lille mengden ammoniakk, kan produktet lett åpne opp hårets neglebånd, slik at litt farge blir mer grundig absorbert i hårakselen. Av denne grunn er demi-permanent et fantastisk valg for alle som ønsker å gjøre håret til en mørkere nyanse.

En viktig ting å merke seg om demi-permanent hårfarge er at det IKKE lyser opp håret, så hvis du prøver å gå i noen grad av lysebrun eller blond nyanse, vil du ikke kunne oppnå det. Og det er derfor denne typen hårfarging definitivt bare er nyttig for de som ønsker mørkere manker.

Sist, men ikke minst, vil den demi-permanente hårfargen vare alt fra 12 til 24 sjampoer, noe som gjør det til et fantastisk kortsiktig alternativ for alle som ikke vil ha noe for drastisk eller permanent, men likevel vil prøve en ny farge.

Semipermanent hårfarge

La oss deretter se på hva semi-permanent hårfarge handler om.

Til å begynne med blir semi-permanent hår vanligvis referert til som en "hårflekk" eller til og med en "vaskefarge". Denne fargeteknikken får navnet fordi den er helt fri for ammoniakk eller utviklingsmidler. I stedet fungerer semi-permanent hårfarge for å ganske enkelt belegge håret med farge før det vaskes ut. Ingen farge absorberes faktisk inne i håret.

De som ønsker å prøve en ny farge eller bare ønsker å forsterke sin naturlige hårfarge, vil få et flott resultat av å bruke semi-permanent hårfarge.

Ulempen (eller oppsiden, avhengig av dine egne personlige ønsker og ønsker) er at semi-permanent hårfarge vanligvis vaskes ut i så lite som seks sjampoer, selv om den fortsatt kan merkes i opptil 12.

Dette gir deg ikke mye tid til å nyte fargen, avhengig av hvor ofte du vasker håret ditt, men det kan være en flott ting hvis du ender opp med å ikke nyte fargen. Hvis du liker fargen eller vil ha noe annet, vil du definitivt vurdere demi-permanent eller permanent farge.

Bigen Hair Dye - Må kjenne bivirkninger

Demi-permanent vs semi-permanent

Vi kjenner nå den faktiske forskjellen mellom demi og semi-permanent hårfarge, men for å få en bedre ide om hvilken du skal velge, har vi kommet opp med en liste som er lett å følge:

  • Halvpermanent hårfarge er mindre skadelig for håret, men det varer ikke like lenge som halvfast hårfarge.
  • Demi-permanent hårfarge KAN forårsake en klype tørrhet og til og med krusete på grunn av åpningen av hårbåndet og absorpsjon av farge.
  • Demi-permanent hårfarge kan vare opptil 24 vasker, mens semi-permanent sannsynligvis vil falme etter så lite som 12 vasker.
  • Begge er utrolig nyttige for å skjule grått hår.
  • Semi-permanent er for mer naturlig forsterkning og rask farging, mens demi-permanent gir mer farge, men det må være mørkere.

Utløper hårfarge? Lær her

Ta vare på håret ditt

Den eneste måten halv-permanente og halvpermanente hårfarger IKKE er forskjellige på, er måten du behandler dem på. Siden de begge vaskes ut på kort tid, må du ta riktige skritt for å holde fargen så lenge som mulig.

-Bruk alltid fuktighetsgivende sjampo og balsam, og prøv å finne produkter som hjelper til med å låse inn kunstige hårfarger.

-Prøv og bind håret tilbake når du gjør anstrengende aktiviteter som kan få deg til å svette, da svetten kan få hårfarget til å vaske ut raskere.

-Prøv å ikke vaske håret ditt så ofte! Jeg vet at det kan være vanskelig, men jo mindre du vasker låsene dine, jo lengre vil fargen bli, uansett hvilken type hårfarge du bestemmer deg for å bruke.

-Hvis du kan, prøv å holde håret ditt ute av solen så mye som mulig. Eksponering for solen kan akselerere hastigheten hårfargen din blekner, så skjerm den når du kan.

Unødvendig å si, både semi-permanent hårfarge og demi-permanent hårfarge har sine egne fordeler og ulemper. Å velge den hårfargebehandlingen som er riktig for deg vil avhenge av hva DU leter etter i hårfargen din. Henvisning til delen demi-permanent vs semi-permanent i denne artikkelen vil hjelpe deg med å bestemme hvilken type behandling som vil fungere best for håret ditt.

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave