15 pleietips for langhårede Chihuahua valper

Hvis du eier en langhåret Chihuahua valp, må du lære å ta vare på denne bunten med glede. Selv om disse hundene er veldig små, krever de like mye omsorg som sine større slektninger.

Valper i vesken ser ut som leker, men de er langt fra å være dem. Faktisk er små hunder ofte veldig skjøre og krever ekstra oppmerksomhet. De kan trette fort og få beinskader når de hopper fra eiers hånd.

I mellomtiden har de langt hår som trenger nøye trimming. Hvis du er klar til å gi hunden din best mulig omsorg, kan du dra nytte av noen smarte tips.

Hvordan ta vare på langhårede Chihuahua valper

Så snart du kjøper hunden, ta den med til veterinæren. Få en profesjonell mening om hundens nåværende tilstand, sett opp en immuniseringsplan, ta vare på trimmingen og kjør alle nødvendige tester. Chihuahua er langt fra å være de sunneste hundene på planeten. De er utsatt for hjerte- og luftrørsproblemer.

Sørg for å kjøpe mat av høy kvalitet til din langhårede Chihuahua. Metabolismen deres er veldig rask, mens magen er ganske liten. Du må sørge for at valpene er godt matet for å være friske og ha skinnende strøk. Det anbefales å dele opp daglig rasjon i mindre måltider. Mens de fleste hunder har det bra med å spise en gang om dagen, kan Chihuahua sette pris på flere måltider. En fjerdedel til halvparten av hundemat om dagen bør være nok til å mate valpen din.

Må-prøve hårklipp for Yorkie valper

Det lange håret til din Chihuahua -valp krever spesiell oppmerksomhet. Du må være klar til å pusse det minst en gang i uken. Hvis valpen din er altfor aktiv ute, må du kanskje gjøre det oftere. Pass på at du tar vare på alt det døde håret slik at pelsen ser ren ut. Øk børstetiden når det går ned.

Pleie tips for langhårede Chihuahua valper

Hver hundeeier vet at en valp betyr ansvar. I tillegg til å holde valpen ryddig, matet og glad, må du ta godt vare på helsen. Regelmessig veterinærkontroll er obligatorisk for enhver hund.

Chihuahua valper krever ekstra oppmerksomhet på grunn av størrelsen. Disse hundene er en rase som må pleies regelmessig. Hvis du ikke tar vare på den langhårede chihuahuaen, blir de snart til en gåmatte. Håret, potene, øynene og ørene må inspiseres regelmessig. Du bør få alt børsting og greingstilbehøret sammen med en hundeseng og en hundebolle.

1. Børst halen

Halen er en av de mest hårfulle delene av Chihuahua. De har en tendens til å plukke opp mye skitt med halen, så du må gi den spesiell oppmerksomhet. Det kan være lurt å sjekke halen minst en gang annenhver dag.

2. Vask regelmessig

Chihuahua valper må vaskes hver 2. måned. Alt avhenger imidlertid av hvor skittent kjæledyret ditt kan bli. Valper er vanligvis mer aktive enn voksne, og de kan trenge hyppigere vask. Sørg for å pusse håret og fjern alle de døde trådene før du vasker hunden.

3. Sjekk ørene

Prøv å sjekke hundens ører hver uke. Chihuahua valper har sensitive ører, som er utsatt for infeksjon. Hvis du ser noe du ikke liker, må du ta med hunden din til veterinæren så snart som mulig. Ørebetennelse har en tendens til å spre seg veldig fort.

4. Lek rundt

Langhårede Chihuahua valper i vesken er veldig morsomme å leke med. Når de er små, kan de bli gode modeller for ulike kreative fotograferinger. Ikke gå glipp av denne verdifulle tiden i valpens liv. Dra nytte av det!

5. Bli aktiv

Chihuahuas er veldig aktive hunder. Når de er valper, er det vanskelig å stoppe dem fra å bevege seg hele tiden. Sørg for at du gir hunden en mulighet til å få rikelig med frisk luft daglig. Det er opp til deg å alltid være klar for litt lek.

6. Vær glatt

Hvis du ikke er fan av rikelig med hårpleie, kan du vurdere en korthåret Chihuahua. De er like morsomme og vakre som sine langhårede kolleger. Du får mindre hårproblemer, men må gi avkall på morsomme frisyrer.

7. Puss tennene

Du må være nøye med tilstanden til hundens tenner. De må børstes daglig. Så snart du kjøper en langhåret Chihuahua-valp, må du starte en tannbørstingsrutine. Jo raskere hunden lærer at den er en del av hennes daglige liv, desto færre omsorgsproblemer får du i fremtiden.

8. Følg nøye med

Din Chihuahua er en søt hund takket være størrelsen. Og det er størrelsen som gjør den sårbar for andre dyr, inkludert katter og hunder. La aldri valpen være alene ute, siden den kan bli fanget av større dyr. Sørg for å ha en kennel for å bære den rundt. Du må alltid være der for å rive hunden fra farens hender eller poter.

9. Kjøp leker

Disse hundene er veldig leken, og hvis du ikke har tid og energi til å underholde dem døgnet rundt, må du sørge for at den har noe å leke med. Valper elsker forskjellige hundeleker, så hold dem komme. Tygg leker kan forhindre at møblene dine blir angrepet.

10. Klipp neglene

Sørg for å holde hundens negler trimmet. Hver gang du børster håret, sjekk kjæledyrets poter. Lange negler kan bryte og forårsake dyret mange smertefulle øyeblikk. Hvis du ikke er sikker på hvordan du skal trimme neglene, må du se trimmeren gjøre det først.

11. Ikke for barn

Chihuahua valper er lojale mot familien, men de har ingen lojalitet til mennesker eller andre hunder. Faktisk kan disse kjæledyrene bli aggressive hvis de ikke liker noe. Derfor er denne rasen ikke anbefalt for familier som har små barn.

12. Sjekk tannkjøttet

Chihuahuaer er utsatt for tannkjøttproblemer. Derfor må du også kontrollere tannkjøttet når du pusser tennene. Ved første tegn på problemer, ta hunden til veterinæren.

13. Gjør det trygt

Når du bare tar med valpen hjem, må du sørge for at du har et trygt område for den å leke i. Å la valpen vandre i huset er kanskje ikke en god idé siden den kan skade seg selv eller velte fra et bord eller en stol.

14. Lag en myk seng

Langhårede Chihuahua valper elsker mykheten. Sørg for å ordne en myk seng for dyret ditt. Mange tepper er en perfekt måte å få hunden til å føle seg trygg og glad i hjemmet ditt. Husk å rengjøre teppene med jevne mellomrom.

Maltipoo Haircuts

15. Aviser er et must


Inntil valpen din er pottrenet, vil det forårsake mange problemer på gulvet. Så fyll på aviser for å sikre at gulvene dine ikke lider av potteangrepene et lite kjæledyr er i stand til.

Hvis du planlegger å skaffe deg en Chihuahua -valp med langt hår, må du være klar for temperament og særegenheter. Bevæpnet med disse 15 tipsene kan du nyte ditt nye familiemedlem så mye som mulig.

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave