15 interessante Wirehaired Vizsla Dog Care Facts

Hvis du er en heldig eier av en wirehaired vizsla, vet du hvor fantastiske disse dyrene er. I tillegg til å ha et fantastisk temperament, er de enkle å ta vare på og gir eierne mange morsomme og hyggelige stunder.

De wirehaired vizsla hunderase dukket opp på 1930 -tallet. Målet var å lage en jakthund som kunne takle tøffe værforhold samtidig som den kunne erobre det harde terrenget. Rasen ble opprinnelig utviklet i Ungarn. Førti år senere ble den brakt til Nord -Amerika.

I tillegg til å være en veldig varig hunderase, er wirehaired vizsla hunder søte. De har et mykt blikk i øynene, kombinert med et edelt hode gir dem et utseende av fantastiske venner.

Vizslasene har v-formede år og en robust kjeve. Kroppene deres er muskuløse og brystet er bredt. Den beste delen om vizsla -utseendet er strøkene deres.

Selv om de ser ganske skinnende og imponerende ut, er de enkle å ta vare på og krever bare en god del børsting og vanlig vask.

Smarte pleietips for Wirehaired Vizsla

Selv om wirehaired vizsla -rase ikke har lange strøk, gjør de fremdeles en betydelig felling. Du kan redusere utslipp ved vanlig børsting. Vurder å kjøpe brede tenner og fine kammer for å gjøre børstingen raskere og hyggeligere for dyret.

Hvis din trådhårede vizsla ikke tilbringer mesteparten av dagen ute med å rulle i skitt, trenger du ikke vaske den oftere enn en gang annenhver til tre måneder. Før du gir kjæledyret et bad, sørg for å gre pelsen grundig for å fjerne alle restene.

Gjør en god jobb med å skylle sjampoen ut av hundens hår. Ellers vil din innsats være meningsløs og smuss vil feste seg til den våte pelsen.

1. Wirehaired Vizslas er enkle å håndtere

Når du trenger å hente en vizsla -valp, legger du hånden under valpens bryst og bruker den andre til å støtte bakbena. Ikke løft valpene i bena eller halen, du kan skade dyret. Hvis du trenger å løfte en større hund, støtter du brystet med en hånd og ryggen med en annen.

2. Disse hundene trenger komfortabelt hus

Når du får en hund, må du sørge for et fint sted å sove. Selv om denne rasen er kjent for sin utholdenhet, liker de å ha et fint og behagelig sted å sove. Vurder å kjøpe en stor hundeseng eller lage en ut av esken.

3. Wirehaired Vizslas trenger aktiviteter

Disse hundene må ha plass for å være aktive. Å holde denne rasen hjemme hele året er ikke en god idé. Sørg for å gå lange turer med hunden, slik at den har nok plass til å løpe rundt og nyte naturen.

4. Valper trenger å lufte

Mens en voksen wirehaired vizsla trenger nok plass og lange turer for å føle seg frisk, trenger valper enda flere aktiviteter. Hvis hunden din er under 18 måneder gammel, må du gi den muligheter til å løpe og leke for å unngå helseproblemer.

5. Wirehaired Vizslas trenger årlige kontroller

Hvis du vil sørge for at hunden din lever et lykkelig liv som kan vare opptil 15 år, må du sørge for at den er sunn. Din vizsla må gjennomgå en årlig veterinærkontroll som inkluderer skudd og blodprøver.

6. Vizslas krever en viss matrasjon

Som det er med de fleste hundene, krever wirehaired vizsla valper mer mat enn voksne gjør. Du må gi en hund under 12 uker fire boller mat per dag. Valper fra 12 uker til seks måneder krever tre måltider om dagen. 12 - 18 måneder vizslas trenger to måltider daglig. En voksen hund krever bare en fôring per dag.

Langhårede Weimaraner Care Pointers

7. Vizslas er enkle å trene

Disse hundene er enkle å trene, slik at du kan starte så snart valpen er fullstendig vaksinert. Jo raskere du starter treningen, jo lettere går det. Valper er ofte lettere å trene enn de voksne hundene er.

8. Vizslas er flotte følgesvenner

Mens wirehaired vizslas er jegere, er de også fantastiske familiekammerater. Du kan nyte alle typer aktiviteter med dem. Disse hundene er utrolig milde og de elsker barn. De passer inn i ethvert familieliv og har ikke problemer med andre hunder.

9. Wirehaired Vizslas er utsatt for hip dysplasi

En av de vanlige sykdommene hos denne rasen er hoftedysplasi. Derfor er årlige veterinærprøver enda viktigere. Hvis det blir lagt merke til tidlig nok, kan symptomene på denne tilstanden lindres.

10. Er en Wirehaired Vizsla riktig for deg?

Hvis du leter etter en snill hund som kan passe inn i enhver familie, er dette den perfekte rasen for deg. Men hvis du ikke er klar for lange hverdagsaktiviteter, må du vurdere en mindre aktiv hund.

11. Disse hundene krever spesiell neglepleie

Mens de fleste pleietipsene for denne rasen ligner på andre trådhårede typer, er neglepleien annerledes. Så snart du hører at neglene banker på gulvet når hunden går, må du trimme dem. Ellers vil kjæledyret ditt stå overfor slike uheldige helseproblemer som hangnails og til og med leddgikt. I mellomtiden kan hunden ved et uhell skade seg selv eller familiemedlemmer.

12. Se etter tips og lopper om sommeren

Siden disse hundene bruker god tid på å løpe rundt ute, er de veldig utsatt for flått og lopper. Du må sjekke hundens pels daglig for å unngå uheldige konsekvenser. Diskuter dette med veterinæren, som kan gi anbefalinger om flått- og loppeforebygging.

13. Wirehaired Vizsla -rase trenger regelmessig stell

Sørg for å stelle hunden din hver 4. til 8. uke. Du må klippe neglene, sjekke pelsen og huden. Det er bedre å overlate vanlig pleie til en profesjonell.

14. Vizslas trenger selskap

Disse hundene verdsetter selskap. Hvis du bestemmer deg for å gjøre en av disse vakre hjørnetennene til en del av familien din, må du sørge for at du tar nok hensyn til dem. Du må også prøve å ta med deg vizsla på ferien.

15. Wirehaired vizsla trenger regelmessig øre rengjøring

Sørg for at hundens ører blir rengjort en gang i måneden. Mangel på ørepleie kan føre til uheldige konsekvenser. Spør veterinæren din om ørerensetips hvis du vil spare penger på månedlige besøk.

En wirehaired vizsla er en fantastisk vakker hund som kan bli et viktig medlem av familien din. Hvis du vil gjøre livet langt og sunt, må du sørge for at hunden er ordentlig preparert og tatt vare på.

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave