Hvorfor får jeg kviser i hodebunnen og hvordan bli kvitt dem? Hårrådgiver

Innholdsfortegnelse
Fra 2 år har jeg kviser i hodebunnen. Hva burde jeg gjøre?

Alle som er kjent med problemet med hodebunnsakne, kviser og sår vet på egenhånd hvor ubehagelig og irriterende tilstanden er. Når du får kviser i hodebunnen din, kan du ikke avverge den fryktelige kløen, som gjør deg nervøs og irritert hele tiden. Alle tankene dine handler om kviser i hodebunnen som ikke forsvinner. Denne artikkelen vil belyse hva som forårsaker kviser i hodebunnen og avsløre nyttige midler for å bli kvitt sykdommen.

Hovedsymptomer på hodebunnsakne

Det er ikke komplisert å oppdage kviser under håret. Selvfølgelig er store kviser mer synlige i ansiktet enn under låsene. Likevel er det lett å identifisere tilstanden når du kjenner spesifikke symptomer. Hvis du lider av kløe i hodebunnen og merker små kviser i hele hodebunnen og på nakken, er dette de første alarmerende tegnene på sykdommen.

Akkurat som ansiktsakne, er det en rekke årsaker til at akne dukker opp i hodebunnen din. Stress, hormonell ubalanse, visse matvarer og unormal immunrespons kan alle være medvirkende faktorer. Kviser oppstår når hårsekkene blir tette på grunn av den naturlig forekommende oljen som holder huden fuktig (talg) og bakterier kommer inn i follikkelen. @lmclowry

Hvite kviser kan være vanskeligere å identifisere under langt hår enn alvorlig hodebunnsakne (follikulitt), spesielt hvis de ikke forårsaker kløe. Noen mennesker har kroniske kviser som kan forsvinne og komme tilbake i løpet av livet. Hvis du oppdager blodkviser eller lider av ekstremt smertefull hodebunnsakne, ikke nøl med å kontakte en trikolog ASAP.

Hva forårsaker hodebunnsakne og kviser

De fleste som lider av kløende kviser i hodebunnen, aner ikke hvor de kommer fra. Ifølge hudleger er alle utsatt for denne hudlidelsen uavhengig av alder og kjønn. De vanligste årsakene til hodebunnsakne er:

- Feil hårvask. Overraskende, men rundt 58% av menn og kvinner vasker håret feil. De vasker ikke sjampoen grundig, noe som fører til tilstoppede porer og kan forårsake kviser. Et lignende problem oppstår hvis du vasker håret ditt uregelmessig.

- Omfattende svette. Dette problemet er typisk for de fleste uansett årstid. Om sommeren svetter vi av varmen. Om vinteren må vi bruke varme luer, og derfor svetter vi også. I de fleste tilfeller kan omfattende svette resultere i rennende kviser i hodebunnen.

- Flass. Personer med flass står ofte overfor et annet problem relatert til tilstanden, det vil si flasskviser. Som regel forårsaker de ikke alvorlig smerte, men fører likevel til visse ulemper i dagliglivet (som problemet med "hvit snø" når du bruker mørke klær).

- Feil diett. Det er ingen hemmelighet at vår helse og utseende er direkte avhengig av hva vi spiser. Det er visse matvarer som forårsaker hodebunnsakne: meieriprodukter, brus, alkohol, sukker og hurtigmat. Selvfølgelig er det ikke noe kriminelt ved å spise en burger en gang i løpet av et par måneder, men vanlig mat på MacDonalds og lignende steder kan føre til at du får kviser i håret og hodebunnen.

Slik fjerner du kviser på hårlinjen: - husk å alltid fjerne sminken og rense ansiktet før sengetid, og sørg for å gå helt opp til hårfestet, - når du vasker hår, må du skylle grundig, - unngå tung, klissete, voksaktig stylingprodukter som kan forsegle porene, fange olje og bakterier inni,-sminken din skal være ikke-komedogen og ikke-acnegen. Kviser rundt hårfestet bør behandles som kviser, så peeling og akne behandling er også viktig. @minty ___ 7

Eksperttips om hodebunnsbehandling av akne

Alle som lever med denne lidelsen søker midler for å fjerne kviser og komme tilbake til det normale livet. Dessuten kan de fleste pasienter med smertefulle kviser i hodebunnen møte en annen ubehagelig tilstand forbundet med hodebunnsakne - hårtap. Permanente arr betyr skallete flekker og mindre hår, akk.

Følgende tiltak beviste deres effektivitet ved behandling av kviser i hodebunnen:

1. Bruk en medisinsk sjampo for hodebunnsakne. Vanlige sjampoer kan bare forverre tilstanden. Ikke forsøm også en vanlig hodevaskingsrutine (2-3 ganger i uken).

2. Velg en riktig balsam for hodebunnsakne. Igjen, de fleste hårbalsam er ikke egnet for fet hodebunn. De blokkerer porene og forårsaker røde kviser som støt i hodebunnen som gjør vondt og klør.

3. Beskytt hodebunnen din mot omfattende svette. Prøv å velge hodeplagg laget av kvalitetsmaterialer, som ikke lar hodebunnen din svette mye. Ikke vent for lenge med å dusje etter et treningsstudio eller hjemme.

4. Følg riktig diett. Måltider fulle av vitaminer og mineraler er den beste kuren for kviser. I stedet for å spise på hurtigmatrestauranter og drikke alkohol, kan du prøve å få mat som er rik på vitamin A og D, Omega-3 og sink.

Visste du at du også kan få kviser i hodebunnen din? Prøv disse 4 tipsene for å behandle hodebunnsakne:

1. Unngå fet eller kjemikaliebasert sjampo

2. Bruk eplecidereddik

3. Bare beting dine ender

4. Pensel! @morroccomethod

Hjemmemedisiner for hodebunns acne og helbredelse av kviser

Noen midler er nyttige for behandling av akne i hodebunnen hjemme. Du kan enkelt finne dem i nesten alle apotek eller spesialforretninger.

- Ricinusolje for hodebunnsakne. Det hjelper å bli kvitt virkelig dårlige kviser og døde celler.

- Kokosolje. Dette er den beste medisinen for å forbedre rød hud og eliminere irritasjon i hodebunnen.

- Salisyl- og glykolsyrer. Dette er kraftige midler for å drepe bakterier som forårsaker cystisk akne i hodebunnen.

- Bakepulver. En blanding av natron (to teskjeer) og litt vann lar deg redusere harde kviser. Påfør denne blandingen i hodebunnen i 15 minutter før du vasker håret.

- Eteriske oljer for hodebunnsakne. Rosmarin, oregano, timian og tea tree olje er de beste hjelperne i å helbrede enhver hodebunn full av kviser. Du kan legge disse ingrediensene til sjampoen din for å gi den en helbredende effekt hver gang du vasker hodet.

Hvor lenge varer akne i hodebunnen?

Vanligvis tar det omtrent en måned å helbrede akne i hodebunnen og 1-2 uker mer for å bli kvitt sprø kviser som kan dukke opp etterpå. Selvfølgelig er hvert tilfelle individuelt og krever spesifikk behandling, som kan ta mer enn en måned. Selv i de mest alvorlige tilfellene vil helingsprosessen imidlertid ikke vare lenger enn 3-4 måneder.

Hovedregelen er å velge en riktig strategi og følge anbefalingene fra legen din. Når du tar den beste sjampoen for hodebunnsakne, må du alltid passe på formelen. I denne artikkelen har vi fremhevet de beste ingrediensene som er effektive for å håndtere irriterende kviser i hodebunnen.

Det er ingenting å være flau over hvis denne ubehagelige hudsykdommen skjer med deg. Nå vet du hvordan du skal behandle hodebunnsakne raskt og forhindre at det kommer igjen i fremtiden.

Utvalgt bilde: cookie_studio - www.freepik.com

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave