Full guide til hårvekst fra naturmidler til medisiner

Innholdsfortegnelse
Er det mulig å vokse hår på nytt?

Mens noen kvinner tar det som kommer for hånden, prøver å forbedre hårveksten, ville det være mye smartere å stole på vitenskap og velge de mest effektive metodene. Med denne ideen i tankene, har vi samlet et imponerende antall måter å vokse hår på igjen med tanke på håravfallsårsaker og dine mulige preferanser.

Kan du naturlig regrow hår?

La oss gjøre det klart - hårtettheten og veksthastigheten er genetisk bestemt. Siden genterapi fortsatt har utviklet seg, er det den delen vi på ingen måte kan påvirke. En annen del vi heller ikke kan endre er døde follikler. Hvis de er lukket, arret eller krympet, kan ingenting gjenopplive dem.

Imidlertid utvikler folliklene våre syklisk, og går sekvensielt inn i en av de tre fasene: aktiv vekst, overgangsfase, hårtap og hvile, etterfulgt av neste vekststadium. Naturlig hårvekst stopper når folliklene setter seg fast i hvilefasen. For å fornye prosessen må vi vekke de sovende skjønnhetene som ligger på 0,3-0,5 cm dyp fra hudoverflaten.

Så, hvordan vokse hår igjen uten å trekke ut de store våpnene som kirurgisk hårrestaurering? Siden det er flere faktorer som utløser alopecia og forhindrer follikler i å gjøre jobben sin riktig, må vi:

- se opp for hormoner;

- unngå og håndtere stress;

- sikre sunn ernæring;

- rens hodebunnen grundig;

- fremme mikrosirkulasjon.

La oss nå se hvilke hjemmemedisiner som kan hjelpe oss med å takle minst noen av disse oppgavene.

Hjemmemedisiner for hårvekst

- Massasje er et opplagt valg for å sikre hårvekst for kvinner. Det forbedrer ikke bare blodsirkulasjonen og gir follikler energi og byggematerialer for hårvekst, men det ser også ut til å øke hårtykkelsen ved å strekke dermale papillaceller. Dessuten er massasje kjent for sin avslappende effekt, noe som øker stressmestring, spesielt når den kombineres med essensielle oljer. Sistnevnte kan også brukes til å øke blodstrømmen til hodebunnen ytterligere, så ikke nøl med å benytte deg av denne doble effekten.

- Løkjuice er et populært alternativ til massasje siden dette enkle middelet også forbedrer blodtilførselen til hodebunnen. Men effekten er ikke begrenset til det - løk inneholder rikelig med svovel og leverer det til huden for bedre protein- og kollagenproduksjon. Grønnsaken er rik på antioksidanter og kjent for sine antimikrobielle effekter. Uansett, det er en studie som viser at dette middelet virkelig er effektivt, så legg et par løk i en juicer eller blender og påfør saften/pastaen i hodebunnen din.

-Riktig ernæring er en annen nøkkel til naturlig hårvekst siden biotin-, protein- og jernmangel er beryktet for hårfallseffekter. Ja, hvis du er helt sikker på at kostholdet ditt er perfekt balansert og du ikke trenger noen piller for å legge til det, kan du hoppe over dette trinnet. Husk imidlertid at hvis det er den minste mangelen på noen næringsstoffer, blir håret ditt koblet fra forsyningen i første omgang. Derfor anbefaler trikologer å inkludere kvalitetstilskudd i kosten for skallethet eller hårvekst. Uansett hvilken måte du velger, må du huske på at mat for hårvekst bør inneholde magre proteiner, B-komplekse vitaminer, fettløselige vitaminer, fettsyrer og jern.

-Når du velger blant rimelige naturmidler, vær oppmerksom på æret fiskeolje siden omega-3 og omega-6 fettsyrer er klinisk bevist å forbedre hårtettheten og forhindre håravfall hos kvinner. I tillegg vil det spare deg for vitamin D -mangel (dette vitaminet bidrar til cellevekst og styrker hårsekkene) og legger til vitamin A -reservene (nødvendig for å forhindre kjedelig og skjørt hår og håravfall).

Beste olje for håravfall og gjenvekst

Vel, vi har allerede nevnt naturlige oljer som en del av massasjeprosedyrene, men de har mye mer å tilby. De er rike på biologisk aktive midler av forskjellige slag og stimulerer dermed hårvekst på flere måter. For eksempel hjelper eteriske oljer med å opprettholde en sunn hodebunn på grunn av deres antiinflammatoriske, antimikrobielle og soppdrepende egenskaper. De fjerner porene og fremmer normal flyt av talg mens de fjerner flass - dette gjør at håret kan vokse raskere og se sunnere ut. De fungerer som antioksidanter, reduserer celleskade og forbedrer mobil metabolisme. Følgende essensielle oljer viste fordeler med hårvekst i studier:

- Rosmarin

- Timian

- Cedertre

- Lavendel

- Peppermynte

- Sitron

Bruk dem i blandinger med vegetabilske bæreroljer valgt etter din hårtype og problem du har å gjøre med. Kokosolje er en av våre favoritter siden det har vist seg å redusere tap av proteiner i håret ved å trenge direkte inn i skaftet. Ricinusolje inneholder også fettsyrer, fukter hårstrået, viser sårheling og fjerner døde hudceller. Du kan blande disse oljene og legge til noen dråper av de ovennevnte eteriske stoffene for å lage en vekstfremmende maske.

Hårvekstbehandlinger

Egentlig har vi flere hårvekstalternativer enn bare hjemmelagde midler, jo mer slik at de fleste av dem bare kan hjelpe for visse typer hårtap. Androgenetisk alopeci, assosiert med genetikk og hormonell ubalanse, kan ikke behandles med oljer og massasje.

- I dette tilfellet er den beste behandlingen for å regrodere hår å ta finasterid som hemmer enzymet som er ansvarlig for tynning av hår på tinningene og på kronen (hanntype) eller ved dellinjen (hunntype).

- Minoxidil (også kjent som Rogaine) er et lokalt påført alternativ for gjenvekst av tinninghår som virker ved å øke vekstfaktorer og prostaglandiner.

- Saw palmetto er en av de beste medisinene for å behandle ikke bare androgenetisk alopeci, men også hårtap i skjoldbruskkjertelen og noen andre forhold. Det blokkerer hormonet som får håret til å falle ut - dette viste økt hårtetthet og vekst i flere studier.

Vi bør ikke utelate de produkter som er klare til bruk for hårvekst som er designet for å rense og pleie både hår og hud. Den riktige hårvekstsjampoen og balsamen kan gi god støtte til din behandlingsplan. Velg produkter fylt med vitaminer og naturlige oljer (ja, igjen) eller de som inneholder koffein (fremmer cellespredning), rød ginseng (bremser celledød) eller pyrithion sink (fjerner flass). Legg til et serum med peptider eller procyanidiner i hårpleierutinen din: de påføres i henhold til en spesielt designet plan og har som mål å redusere hudbetennelse.

Å besøke en hudlege kan utvide alternativene dine ved å legge til flere behandlinger som har vist seg å være effektive:

- Trombocytrike plasmainjeksjoner - leverer vekstfaktorer rett inn i hodebunnen;

- Laservekst igjen- stimulerer svake follikler med fotoner på lavt nivå;

- Microneedling - utløser kollagenproduksjon og vekst av follikelstamceller.

Teknisk sett kan du kjøpe en laserhår for gjenvekst og en dermavals for hjemmeøkter, men det er tryggere og mer effektivt å jobbe med en profesjonell. Dessuten anbefales det å kombinere mikronedling med PRP eller andre aktuelle behandlinger, som krever hudlege råd og tilsyn.

Hårvekst etter kjemo

Siden kjemo -medisiner påvirker raskt delende celler (og hår faller inn i denne kategorien), resulterer behandlingen vanligvis i hårtap, noe som i de fleste tilfeller er en midlertidig effekt. Gjenvekst starter imidlertid først etter at stoffene er fullstendig fjernet fra kroppen, så det tar fra flere uker til et par måneder før håret begynner å vokse igjen. For nå er Minoxidil det eneste middelet som viser evnen til å redusere hårtap og fremskynde gjenveksten, men du må diskutere søknaden med onkologen din.

Hårvekst etter fødselen

Mens nivåene av visse hormoner øker hos kvinner under svangerskapet, synker de etter fødselen, noe som fører til mer intensiv felling. Det er normalt, og over tid (1-4 måneder) vil du legge merke til at du mister mindre hår. Hvis du fortsatt er bekymret for det, kan du velge en av de ovennevnte behandlingene, men bare etter å ha diskutert dem med legen din (spesielt når du ammer).

Andre tips for hårvekst

Her er noen anbefalinger du kan legge til i listen din:

- Sjekk hormonene dine siden de er direkte ansvarlige for hårveksten og tilstanden.

- Bruk hårvarmevern hvis du ikke kan unngå å føntørke og styrke.

- Påfør en fuktighetsgivende/oppstrammende maske og en avskallingsmaske minst en gang i uken.

- Begynn å besøke en gynekolog-endokrinolog når du nærmer deg overgangsalderen for å korrigere hormonene dine.

- Gå til en trikolog for å finne ut årsaken til hårproblemene dine og få en tilpasset behandlingsplan.

Håper vi har hjulpet deg med å finne nye måter for hårvekst. Hvis du har flere spørsmål - send dem via vårt spørsmålskjema. Hvis du har noe å legge til eller bare vil dele opplevelsen din - kommenter nedenfor.

Utvalgt bilde: Katemangostar - www.freepik.com

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave