Heat Gun vs. Hårføner: Hva er forskjellene?

Varmepistol eller hårføner; høres ut som omtrent det samme, ikke sant? Feil. Og det er viktig å vite forskjellen. Det viser seg at det virkelig gjør det, spesielt i henhold til oppgaven du vil oppnå.

Begge verktøyene har svært forskjellige bruksområder, selv om noen av disse bruksområdene kan overlappe hverandre. Denne raske og informative artikkelen vil beskrive alle forskjellene mellom en varmepistol og en hårføner for å holde deg trygg og spare deg for dyrebar tid og energi.

Hva er en varmepistol?

Selv om en varmepistol er lik designmessig sammenlignet med en hårføner, gjør bruken dem forskjellige på flere viktige måter.

Varmepistoler er kraftige og blir veldig, veldig varme fordi de er designet for reparasjons- og forbedringsprosjekter. Faktisk kan de bli så varme som 1300 grader! Noen varmepistoler produserer bare 100 graders varme, mens det typiske området er mellom 300-1.200 grader.

I motsetning til en hårføner, som vanligvis har to eller tre innstillinger, har en varmepistol bare en av/på -knapp. Hvis du lurte på, kan varmepistoler gjøre mange fantastiske ting som å enkelt fjerne maling, bøye plastbiter eller til og med varme opp en frossen lås eller vannrør. Det kan virkelig komme godt med!

Når det gjelder et skjønnhetsverktøy, er en varmepistol et absolutt nei. Disse høye temperaturene ville ødelegge håret ditt, sprenge og steke det av.

Hva er en hårføner?

Sjansen er stor for at du allerede er kjent med hårføner og sannsynligvis har en hjemme hos deg akkurat nå. Bruken deres er ganske selvforklarende, fordi den tørker håret ditt, men bruker varme til å gjøre det.

I motsetning til en varmepistol har hårføner vanligvis 2-3 forskjellige varmeinnstillinger, inkludert en kjøleknapp. Denne funksjonen er perfekt for å holde neglebåndet forseglet og håret beskyttet.

Selv om de er beregnet for styling av hår, kan de også brukes til lettere prosjekter som oppvarming av ting for kunst og håndverk. Det kan smelte voks, noe som er nyttig for å fjerne fargestifter og andre voksbaserte ting. Det kommer til og med av klistremerker. På sin høyeste innstilling, som vanligvis er rundt 140 grader, er hårføner vanligvis ikke så kraftige som de fleste varmepistoler der ute.

Hårfønere påvirkes imidlertid av temperaturen rundt den. Det kan for eksempel bli varmere hvis du er i et varmt rom.

Forskjeller mellom varmepistol og hårføner

Når det gjelder a varmepistol mot hårfønerDet er helt klart noen viktige forskjeller som vi alle bør kjenne til og huske. Ferdighetene til en varmepistol og en hårføner er noen ganger like, men vanligvis er de det ikke.

Varmepistol Hårføner
oppussing/reparasjoner skjønnhetsprodukt/små gjør -det -selv oppgaver
vikarer. fra 100-1.300 grader 140 grader på det varmeste
2 innstillinger, På/Av 2-3 innstillinger + kul knapp
IKKE lagre for hår Perfekt for hårpleie

Når det gjelder tunge prosjekter og reparasjon av hjemmet, er en varmepistol ditt nye verktøy. Med den lavere generelle temperaturen er det best å holde seg til hårføner for lettere oppgaver og styling av det nydelige håret. Vær forsiktig så du aldri bruker en varmepistol på håret ditt eller andre steder på kroppen din. Vi håper disse tipsene har hjulpet!

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave